Laura-Maria Poikela

Etäkoulutus

Työnantajan oikeus irtisanoa (3h)

Koulutuksen käytyäsi osaat toimia juridisesti oikein työsuhteen päättämistilanteissa ja saat rohkeutta tarttua toimeen.

Ilmoittaudu webinaariin

Onko organisaatiossasi henkilö, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä? Mietitkö, mitä tällaisessa tilanteessa tulisi ja voisi tehdä? Milloin saa irtisanoa ja miten irtisanominen tehdään lain näkökulmasta oikein? Miten irtisanomistilanteisiin kannattaa varautua? Miten varoitus annetaan oikein? Mitä laittomasta irtisanomisesta seuraa? Miten työsuhde päätetään asiasta yhteisesti sopien, ja mitä päättämissopimuksessa kannattaa ottaa huomioon? Minkälaisia muutoksia työlainsäädäntöön on luvassa irtisanomisoikeuden osalta?

Joskus työnantaja joutuu tilanteeseen, jossa joko väärän rekrytoinnin tai muiden syiden takia organisaatiossa on henkilö, josta työnantaja haluaa eroon. Tällaisissa tilanteissa on tärkeää tuntea lainsäädäntö, ja mahdollisuudet ja rajoitukset työsuhteen päättämiselle. Väärin suoritettu työsuhteen päättäminen voi tulla kalliiksi ja aiheuttaa monenlaista ylimääräistä työtä esihenkilöille. Jo muutaman tärkeän perusasian huomioiminen nostaa työsuhteen päättämismenettelyn onnistumisen todennäköisyyttä merkittävästi.

Pienryhmävalmennus tuottaa parhaita oppimistuloksia

Käytännönläheinen pienryhmävalmennuksemme sopii kaikille esihenkilöille erilaisissa organisaatioissa. Ei tylsiä kalvosulkeisia, vaan vuorovaikutteista yhdessä oppimista. Kokeneen työoikeusasianajajan johdolla käytävä valmennus antaa syvälliset tiedot työsuhteen päättämiseen liittyvistä asioista ja mahdollistaa keskustelun ja osallistujien yksilöllisten tarpeiden ja kysymysten huomioon ottamisen.

Etäkoulutus toteutetaan Zoomilla. Lähetämme osallistumisohjeet sähköpostiisi ennen koulutusta.

Hyödyt osallistujille

  • Tunnet eri työsuhteen päättämisen muodot (esim. irtisanominen, purkaminen, purkautuneena pitäminen, koeaika, yhteinen sopimus)
  • Ymmärrät varoituksen antamisen merkityksen sekä itsenäisenä seuraamuksena ja keinona puuttua havaitsemiisi epäkohtiin että osana irtisanomismenettelyä
  • Osaat ennakoida päättämistilanteisiin liittyvät haasteet ja valmistautua päättämistilanteisiin
  • Osaat toimia rohkeasti ja rakentavasti työsuhteen päättämistilanteissa ja välttämään virheellisestä toiminnasta aiheutuvat epäselvyydet ja ongelmat

Kenelle

Koulutus on suun­niteltu esimie­hille sekä henkilöstöhallinnosta vastaa­ville ammattilaisille, organisaation koosta tai toimialasta riippumatta. Koulutuksen aluksi käydään läpi osallistujien toiveet, jotta koulutuksen painopisteitä voidaan muokata osallistujien tarpeiden mukaisesti.

Kurssiohjelma

09:00
Tiimiin sopimattoman henkilön aiheuttamat haitat ja kustannukset
09:30
Missä tilanteissa irtisanominen kannattaa tehdä?
10:00
Irtisanomiseen valmistautuminen
10:30
Tauko
10:45
Irtisanomisen toteuttaminen lainmukaisesti
11:30
Kysymyksiä ja vastauksia
12:00
Koulutus päättyy

Hinta

Koulutuksen hinta on 490€/hlö + alv 24%. Pyydä tarjous yrityksellesi räätälöidystä koulutuksesta tästä.

Ryhmäalennukset:

441€/hlö + alv 24%, kun samasta organisaatiosta on 3 osallistujaa
392€/hlö + alv 24%, kun samasta organisaatiosta on 4 tai useampia osallistujia.

Ilmoittautuminen

2.5.2024 klo 09.00-12.00
1.10.2024 klo 09.00-12.00
3.12.2024 klo 09.00-12.00
Laura-Maria Poikela

Kouluttaja

Laura-Maria Poikela

050 440 9162
Laura-Maria Poikela on mm. työ- ja palvelussuhdeasioihin erikoistunut asianajaja. Laura-Marialla on kokemusta erityisesti sosiaali- ja terveys-, teknologia-, rahoitus- ja palvelualoilla toimivien työnantajien avustamisesta tuomioistuimissa ja työsuhdeasioihin liittyvästä päivittäisestä neuvonnasta. Kouluttajakokemusta Laura-Marialla on yli 10 vuoden ajalta. Laura-Marian koulutukset ovat täynnä asiaa, mutta tieto on paketoitu helposti ymmärrettävään muotoon ja kerrottu kiinnostavien esimerkkien kautta.

Erityisosaamisalueet

  • Työ- ja palvelussuhteisiin liittyvät asiat
  • Riitojen ratkaisu
  • Työehtosopimukset ja paikallinen sopiminen
  • Yhteistoimintamenettelyt

Artikkeleita aiheesta

Heikosti hoidettu johtaminen voi viedä oikeuteen asti – Mitä esimiehen on huomioitava?
Valmentava johtaminen tukee työturvallisuutta