Johta­misen ja esimiestyön erikoi­sam­mat­ti­lehti
kuormitus
Johtaminen ja esihenkilötyö 28.9.2023

Tunnista työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät tehokkaasti

Mitä kuormitus tarkoittaa? Työelämässä on ensisijaisen tärkeää oppia tunnistamaan omat kuormitus- ja voimavaratekijät, jotta omaa työhyvinvointia voi parantaa.

Lue lisää

Tutkimukset osoittavat tiimityön kiistattomat hyödyt

Lue artikkeli
brik-lehti-3

Lue tuoreimman Brik-lehden näköisversio

Lataa lehti
Kategoriat
Johtaminen ja esihenkilötyö 5.6.2024
vinkit lomailuun

6 vinkkiä rentoon lomailuun! 

Aurinko lämmittää, syreenit tuoksuvat ja pääskyset liitelevät taivaalla. Leppeä tuuli tuntuu mukavalta talven jälkeen. Mieleen hiipii mikäs muukaan kuin kesäloma.

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 21.5.2024
työuupumus

Esihenkilö, näin tunnistat työuupumuksen ja jaksamisen haasteet 

Työuupumus ja jaksamisen haasteet piinaavat työelämäämme kasvavassa määrin. Seurauksena on virheitä, unohtuneita asioita, myöhästymisiä, pitkiä päiviä, tunnekuohuja, terveysongelmia ja sairauslomia. Mitä tehdä, kun työntekijä käyttäytyy epätyypillisesti eikä suoriudu entiseen tapaan?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 9.4.2024
muutoshanke

Tuhlaako organisaatiosi resurssejaan huonosti johdettuihin muutoshankkeisiin? – Epäonnistumisten kalliit lunnaat

Organisaatiot käyttävät mittavia resursseja muutoshankkeisiin, vastatakseen muuttuvan maailman vaatimuksiin. Liian moni hanke kuitenkin epäonnistuu, ja seuraukset voivat olla hyvinkin haitallisia: resurssien tuhlaamista, menetettyä työaikaa, tehottomuutta, maineen heikkenemistä ja huomattavia kustannuksia.

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 28.3.2024
suuret kielimallit

Suuret kielimallit ja niiden seuraavat askeleet

Tekoälyratkaisujen yleistyttyä olisi tärkeää pysähtyä pohtimaan sen tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi myös tulevaisuuden näkymiä. Millaiseen suuntaan erilaiset tekoälyt ja suuret kielimallit ovat kehittymässä? Mihin oikeastaan olemme matkalla?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 8.2.2024
Sukupolvien erot työelämässä

Sukupolvien erot työelämässä – kuinka johtaa Z-sukupolvea?

Mitkä ovat sukupolvien erot työelämässä? Väite, jonka mukaan nuoret ovat pullamössöä ja haluttomia tekemään töitä on vuodesta toiseen vahvasti elossa pysyvä käsitys. Samaa on sanottu sukupolvesta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Mutta miksi näin väitetään?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 11.1.2024
asiantuntijoiden johtaminen

Asiantuntijoiden johtaminen huipputiimissä: Yhteinen matka innovaation, yhteistyön ja menestyksen polulla

Kukapa meistä ei haluaisi olla osa huipputiimiä, jonka asiantuntijat ovat motivoituneita ja osaavia huippusuorittajia, jotka luovat joka päivä organisaationsa menestystarinaa. Tällainen huipputiimi on ilmiselvästi tavoittelemisen arvoinen. Mutta mitä korkean suoritustason asiantuntijoiden johtaminen vaatii?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 7.12.2023
motivaatio

Mistä ja miten motivaatio löytyy?

Motivaatio voi kuulostaa mystiseltä asialta, jota toisena hetkenä on ja toisena ei. Voimmeko aidosti vaikuttaa omaan motivaatioomme? Voimmeko motivoida muita?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 9.11.2023
sisäinen viestintä

Laadukas sisäinen viestintä parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta 

Sisäinen viestintä on kaikkea organisaation sisällä tapahtuvaa viestintää. Se on koko organisaation laajuista tiedottamista, tiimien sisäisiä palavereja ja ihmisten kahdenvälisiä keskusteluja — sekä kaikkea näiden väliltä. Se on suunnitelmallista viestintää, mutta myös suunnittelematonta viestintää, kuten juoruja ja spekulaatioita. Hyvin suunnitellulla sisäisellä viestinnällä voidaan kuitenkin vähentää monenlaisia organisaatiossa ilmeneviä ongelmia.

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 2.11.2023
ChatGPT

ChatGPT – Mitä tekoäly, kielimallit ja ChatGPT tarkoittavat?

ChatGPT ja tekoäly ovat viimeisen vuoden aikana muuttaneet työelämää merkittävästi. Niistä puhutaan paljon, mutta tuntuu ettei niitä välttämättä avata tarpeeksi selvästi.

Lue lisää
Ilmiöt ja tutkimukset 11.10.2023
tekoälyn vaikutus organisaatioihin

Miten tekoäly vaikuttaa organisaatioihin, johtamiseen ja asiantuntijuuteen? 

Tekoäly on täällä ja se on huomattu myös organisaatioissa. Kuten kaikki uusi, tämäkin teknologia on tuonut mukanaan murroksille tyypillisiä ilmiöitä. Tämä kirjoitus on ensimmäinen osa blogisarjassa, jossa sukellamme syvälle generatiivisen tekoälyn maailmaan johtamisen ja asiantuntijatyön näkökulmista. Ohessa muutamia huomioita tekoälyn tuoman murroksen luomista ilmiöistä.

Lue lisää

Tehosta työtapojasi – Opas oman työn hallintaan.

Lataa ilmainen opas
Johtaminen ja esihenkilötyö 28.9.2023
kuormitus

Tunnista työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät tehokkaasti 

Tiedätkö mistä työelämän kuormitus muodostuu? Entä tunnistatko mitkä voimavaratekijät parantavat työhyvinvointiasi? Työhyvinvoinnin parantamiseen pyrkiessä on ensisijaisen tärkeää oppia tunnistamaan työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät.

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 24.5.2023
työhyvinvoinnin kehittäminen

Työhyvinvoinnin kehittäminen kannattaa – Näillä vinkeillä onnistut!

Kai tiesit jo, että hyvinvoiva henkilöstö on motivoituneempaa, tehokkaampaa, innovatiivisempaa ja tuottaa parempaa asiakaskokemusta?

Lue lisää
Johtaminen ja esihenkilötyö 1.3.2023
työhyvinvointi

Nuorten työhyvinvointi on heikentynyt – Mitä tehdä toisin?

On taas se aika vuodesta, kun suuri määrä nuoria suuntaa katseensa kesään ja kesätöihin. Kuitenkin samaan aikaan huoli nuorten työhyvinvoinnista on kasvanut.

Lue lisää

Brik-lehti

Brik-lehti tarjoaa tuoreimmat näkökulmat johtamisesta ja esimiestyöstä, esittelee kiinnostavimmat henkilöt sekä toimii käytännön työn tukipilarina.

Antti