Tunnista työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät tehokkaasti
Mitä kuormitus tarkoittaa? Työelämässä on ensisijaisen tärkeää oppia tunnistamaan omat kuormitus- ja voimavaratekijät, jotta omaa työhyvinvointia voi parantaa.
Lue lisääLue tuoreimman Brik-lehden näköisversio
Lataa lehtiChatGPT jauhaa paskaa – Mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa työkalun käyttöön?
Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet tekoälyn ja erityisesti suurten kielimallien (LLM, esimerkiksi ChatGPT) hypejunan kulta-aikaa. Chatbottien kerrottiin mullistavan tapamme työskennellä, vuorovaikuttaa teknologian kanssa ja jopa uhkaavan olemassaoloamme.
Lue lisää6 vinkkiä rentoon lomailuun!
Aurinko lämmittää, syreenit tuoksuvat ja pääskyset liitelevät taivaalla. Leppeä tuuli tuntuu mukavalta talven jälkeen. Mieleen hiipii mikäs muukaan kuin kesäloma.
Lue lisääEsihenkilö, näin tunnistat työuupumuksen ja jaksamisen haasteet
Työuupumus ja jaksamisen haasteet piinaavat työelämäämme kasvavassa määrin. Seurauksena on virheitä, unohtuneita asioita, myöhästymisiä, pitkiä päiviä, tunnekuohuja, terveysongelmia ja sairauslomia. Mitä tehdä, kun työntekijä käyttäytyy epätyypillisesti eikä suoriudu entiseen tapaan?
Lue lisääTuhlaako organisaatiosi resurssejaan huonosti johdettuihin muutoshankkeisiin? – Epäonnistumisten kalliit lunnaat
Organisaatiot käyttävät mittavia resursseja muutoshankkeisiin, vastatakseen muuttuvan maailman vaatimuksiin. Liian moni hanke kuitenkin epäonnistuu, ja seuraukset voivat olla hyvinkin haitallisia: resurssien tuhlaamista, menetettyä työaikaa, tehottomuutta, maineen heikkenemistä ja huomattavia kustannuksia.
Lue lisääSuuret kielimallit ja niiden seuraavat askeleet
Tekoälyratkaisujen yleistyttyä olisi tärkeää pysähtyä pohtimaan sen tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi myös tulevaisuuden näkymiä. Millaiseen suuntaan erilaiset tekoälyt ja suuret kielimallit ovat kehittymässä? Mihin oikeastaan olemme matkalla?
Lue lisääSukupolvien erot työelämässä – kuinka johtaa Z-sukupolvea?
Väite, jonka mukaan nuoret ovat pullamössöä ja haluttomia tekemään töitä on vuodesta toiseen vahvasti elossa pysyvä käsitys. Samaa on sanottu sukupolvesta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan. Mutta miksi näin väitetään? Miten sukupolvien erot näkyvät työelämässä?
Lue lisääAsiantuntijoiden johtaminen huipputiimissä: Yhteinen matka innovaation, yhteistyön ja menestyksen polulla
Kukapa meistä ei haluaisi olla osa huipputiimiä, jonka asiantuntijat ovat motivoituneita ja osaavia huippusuorittajia, jotka luovat joka päivä organisaationsa menestystarinaa. Tällainen huipputiimi on ilmiselvästi tavoittelemisen arvoinen. Mutta mitä korkean suoritustason asiantuntijoiden johtaminen vaatii?
Lue lisääMistä ja miten motivaatio löytyy?
Motivaatio voi kuulostaa mystiseltä asialta, jota toisena hetkenä on ja toisena ei. Voimmeko aidosti vaikuttaa omaan motivaatioomme? Voimmeko motivoida muita?
Lue lisääLaadukas sisäinen viestintä parantaa työhyvinvointia ja tuottavuutta
Sisäinen viestintä on kaikkea organisaation sisällä tapahtuvaa viestintää. Se on koko organisaation laajuista tiedottamista, tiimien sisäisiä palavereja ja ihmisten kahdenvälisiä keskusteluja — sekä kaikkea näiden väliltä. Se on suunnitelmallista viestintää, mutta myös suunnittelematonta viestintää, kuten juoruja ja spekulaatioita. Hyvin suunnitellulla sisäisellä viestinnällä voidaan kuitenkin vähentää monenlaisia organisaatiossa ilmeneviä ongelmia.
Lue lisääChatGPT – Mitä tekoäly, kielimallit ja ChatGPT tarkoittavat?
ChatGPT ja tekoäly ovat viimeisen vuoden aikana muuttaneet työelämää merkittävästi. Niistä puhutaan paljon, mutta tuntuu ettei niitä välttämättä avata tarpeeksi selvästi.
Lue lisääTehosta työtapojasi – Opas oman työn hallintaan.
Lataa ilmainen opasMiten tekoäly vaikuttaa organisaatioihin, johtamiseen ja asiantuntijuuteen?
Tekoäly on täällä ja se on huomattu myös organisaatioissa. Kuten kaikki uusi, tämäkin teknologia on tuonut mukanaan murroksille tyypillisiä ilmiöitä. Tämä kirjoitus on ensimmäinen osa blogisarjassa, jossa sukellamme syvälle generatiivisen tekoälyn maailmaan johtamisen ja asiantuntijatyön näkökulmista. Ohessa muutamia huomioita tekoälyn tuoman murroksen luomista ilmiöistä.
Lue lisääTunnista työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät tehokkaasti
Tiedätkö mistä työelämän kuormitus muodostuu? Entä tunnistatko mitkä voimavaratekijät parantavat työhyvinvointiasi? Työhyvinvoinnin parantamiseen pyrkiessä on ensisijaisen tärkeää oppia tunnistamaan työpaikan kuormitus- ja voimavaratekijät.
Lue lisääTyöhyvinvoinnin kehittäminen kannattaa – Näillä vinkeillä onnistut!
Kai tiesit jo, että hyvinvoiva henkilöstö on motivoituneempaa, tehokkaampaa, innovatiivisempaa ja tuottaa parempaa asiakaskokemusta?
Lue lisääBrik-lehti
Brik-lehti tarjoaa tuoreimmat näkökulmat johtamisesta ja esihenkilötyöstä, esittelee kiinnostavimmat henkilöt sekä toimii käytännön työn tukipilarina.