Kuinka hyvin muutoksen tavoitteet toteutuivat?
Muutos ei ole muutos, jos mikään toiminnassa ei aidosti muutu. Muutoksen seurantapalveluihimme kuuluvat esimerkiksi erilaiset tutkimukset, kyselyt sekä toiminnalliset ja taloudelliset mittarit – muutoksen seuranta riippuu muutoksen laadusta.
Muutoksen vaikuttavuudessa kannattaa huomioida erityisesti kaksi seikkaa:
1. Muutoshankkeen onnistumisen arviointi
Kuinka hyvin tavoiteltu muutos toteutui? Päästiinkö tavoitteisiin? Jäikö jotain saavuttamatta?
2. Saavutetun muutoksen ankkurointi
Kuinka varmistetaan, ettei vanhoihin kaavoihin lipsuta takaisin? Kuinka muutos kiinnitetään organisaatiokulttuuriin niin, että siitä todella tulee osa normaalia toimintaa? Kovalla työllä saavutettua muutosta ei ole järkeä vesittää sillä, ettei muutoksen pysyvyyden varmistamiseen kiinnitetä riittävästi huomiota.
Esimerkiksi Lean-hankkeista 70 prosenttia epäonnistuu, koska muutos ei ankkuroidu osaksi organisaatiota, vaan ihmiset valuvat muutosprosessin päätyttyä takaisin vanhoihin toimintamalleihinsa. Vanhat rutiinit istuvat sitkeässä, joten niitä on helpompi toistaa kuin uusia tapoja.
Muutos ei ole muutos, jos mikään toiminnassa ei aidosti muutu.
Kun sitoutuminen muutokseen on kunnossa, muutostarpeen kartoitus tehty huolella ja suunnitelma tehty organisaation yksilöllisen tilanteen mukaan, kaikki onnistumisen edellytykset ovat kasassa. Muutoksen ankkurointipalvelumme varmistavat, ettei vanhaan enää lipsuta.

Tutustu referensseihin
Erilaisia valmennuskokonaisuuksia vuosien saatossa
Hoasille Brik on vuosien varrella järjestänyt valmennusta esimerkiksi tiiminvetäjille, projektityön sujuvoittamiseksi henkilöstölle sekä palautteen antamisen tueksi esimiehille.
Tutustu referenssiinJohtoryhmätyön kehittämistä pitkän valmennusohjelman avulla
Brik auttoi Tukesin johtoryhmää kehittämään yhteistyötään ja tehostamaan johtamistaan. Persoonallisuuskartoitusten avulla johtoryhmälle saatiin rakennettua juuri sille sopivat käytänteet.
Tutustu referenssiin